مدرن دیپلماسی تحلیل کرد یک سناریوی خطرناک در خاورمیانه
جارستان : «نگرانیهای گستردهای وجود دارند که اگر اسرائیل بخواهد راهِ ماجراجویی علیه ایران را انتخاب کند، پاسخ ایران احتمالا بدتر و دردناکتر نیز خواهد بود. در این راستا امکان دارد که حتی کل منطقه در جنگ و درگیری فرو رود. جنگ و درگیری که شاید ابعاد آن به ورای منطقه گسترش یابد و بخشهای
جارستان : «نگرانیهای گستردهای وجود دارند که اگر اسرائیل بخواهد راهِ ماجراجویی علیه ایران را انتخاب کند، پاسخ ایران احتمالا بدتر و دردناکتر نیز خواهد بود. در این راستا امکان دارد که حتی کل منطقه در جنگ و درگیری فرو رود. جنگ و درگیری که شاید ابعاد آن به ورای منطقه گسترش یابد و بخشهای دیگری از جهان را نیز متاثر سازد و در آنها هم ایجادِ ناامنی کند».
پایگاه خبری “مدرن دیپلماسی” در گزارشی، نسبت به وقوع سناریوی خطرناک ماجراجویی نظامی اسرائیل علیه ایران اعلام هشدار کرده و تاکید کرده که به نفع دولت آمریکا نخواهد بود که اساسا روند ایجاد تنش نظامی علیه ایران را در عرصه منطقهای تشویق و تحریک کند. این پایگاه خبری به طور خاص ایران را بازیگری با اهرمهای مختلف و متنوع ارزیابی کرده که قادر است به هر بازیگری که علیه آن دست به کنشِ تهاجمی میزند، پاسخی دردناک را ارائه کند.
پایگاه خبری مدرن دیپلماسی در این رابطه مینویسد: «در مدت اخیر، یک سناریو نگران کننده و البته خطرناک در منطقه خاورمیانه در حال قوت گرفتن بوده است. مقامهای ارشد نظامی اسرائیل اعلام کرده اند که این رژیم خود را برای درگیریهای احتمالی با ایران و نیروهای نیابتی آن آماده میکند. در این رابطه، “آویو کوخاوی” فرمانده ارتش اسرائیل، سه شنبه گذشته در موضع گیری گفته است که “ارتش اسرائیل برنامههای عملیاتی خود برای مواجهه و تقابل با ایران را به سرعت افزایش داده و تقویت میکند”.
اسرائیل رژیمی است که با ادعای تکیه بر یهودیت، در میان کشورهای اسلامی قرار گرفته است. اسرائیل تنها رژیمی در منطقه است که از سلاحهای هستهای برخوردار است و به طور مکرر به اعراب حمله و سعی در تضعیف آنها دارد. این رژیم به هیچ عنوان مایل نیست که هیچ دولت دیگری در اطراف آن به فناوری هستهای دست پیدا کند. به طور کلی اساسا رژیم اسرائیل نمیتواند وجود رقبایی قدرتمند برای خود در منطقه را تحمل کند و اساسا از ظرفیت مقابله با یکچنین رقبایی نیز برخوردار نیست.
به گزارش فرارو، اسرائیل، ایران را تهدیدی اساسی برای خود در نظر میگیرد و تاکنون بارها هشدار داده که اگر لازم باشد، جهت متوقف کردن پیشرفتهای هستهای ایران، حاضر به استفاده از ابزارهای نظامی نیز است. ماه گذشته، وزیر خارجه اسرائیل “یائیر لاپید” ادعا کرد که “اگر قرار است ایران به فناوری هستهای دست پیدا کند و به یک قدرت اتمی تبدیل شود، آن زمان ما نیز حتما باید علیه این کشور دست به اقدام بزنیم”.
ایران تاکنون بارها اعلام کرده که ماهیت برنامه هستهای آن صلح آمیز است. تهران به تازگی اعلام کرده که بنا دارد بار دیگر در روند مذاکرات هستهای با غرب (با هدف احیای برجام) از تاریخ ۲۹ نوامبر سال جاری میلادی شرکت کند. توافقی که در سال ۲۰۱۵ منعقد شد و دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا در سال ۲۰۱۸، کشورش را از آن خارج و بار دیگر تحریمهای گستردهای را علیه ایران وضع کرد.
“آویو کوخاوی” فرمانده ارتش اسرائیل اخیر در جریانِ حضور در پارلمان اسرائیل (کنیست)، خطاب به قانونگذاران اسرائیلی گفت: “ارتش اسرائیل به عملیات هایِ ادامهدار و پنهانی خود علیه دشمنان اسرائیل در اقصی نقاط خاورمیانه، در سال گذشته ادامه داده است”.
این موضع گیری کوخاوی در شرایطی اعلام شده که اسرائیل در سالهای اخیر حملات هوایی زیادی را نیز در خاک سوریه و علیه مواضع نیروهای ایرانی در این کشور انجام داده است.
حملاتی که اسرائیلیها به ندرت اقدام به اعتراف عمومی در مورد آنها میکردند، اما اکنون به وضوح در مورد آنها سخن میگویند. “بنی گانتس” وزیر دفاع اسرائیل نیز اخیرا در موضع گیری مدعی شده که “اسرائیل جهت جلوگیری از جنگ، به اقدامات گستردهای نظیر انجام عملیاتهای پنهان و جلوگیری از قدرتگیری رقبای اسرائیل در منطقه دست میزند. اگر هم جنگی در منطقه رخ دهد، اسرائیل اقداماتی را انجام خواهد داد که نمونه آنها تاکنون مشاهده نشده باشد و از سلاحهایی رونمایی میکند که تاکنون آنها را نداشته است”.
در سوی دیگر، دستِ طرف ایرانی نیز چندان خالی نیست. ایران هم از آمادگی فراوانی جهت پاسخ دادن به هرگونه اقدام نظامی علیه خود برخوردار است. در دوره حضور ترامپ در قدرت، آمریکا اقدام به ترور ژنرال “قاسم سلیمانی” فرمانده سابق سپاه قدس جمهوری اسلامی ایران در عراق کرد. اقدامی که با واکنش سنگین و دقیق ایران در حمله موشکی به پایگاه نظامی “عین الاسد” همراه بود. حرکتی که کاملا حق مشروع ایران بود و ایران پاسخی متناسب و درخور به آمریکاییها داد.
در این چهارچوب، نگرانیهای گستردهای وجود دارد که اگر اسرائیل بخواهد راهِ ماجراجویی علیه ایران را انتخاب کند، پاسخ ایران احتمالا بدتر و دردناکتر نیز خواهد بود. در این راستا امکان دارد که حتی کل منطقه در جنگ و درگیری فرو رود. جنگ و درگیری که شاید ابعاد آن به ورای منطقه نیز گسترش یابد و بخشهای دیگری از جهان را نیز متاثر سازد و در آنها نیز ایجاد ناامنی کند.
نباید فراموش کرد که منطقه خاورمیانه، منطقهای است که بخش قابل توجهی از تامین و حمل نقل نفت جهانی از طریق آن انجام میشود. هرگونه اقدام تنشزایی در این منطقه موجب خواهد شد تا قیمت انرژی سر به فلک بزند. مسالهای که پیامدهای مخربی را برای جهان در پی خواهد داشت. اروپا، ژاپن، و چین، تا حد زیادی به نفت خاورمیانه وابسته هستند (آمریکا نیز در این میان وضعیت مشابهی دارد). بی ثباتی در منطقه نیز به شدت بر اقتصادهای آنها تاثیر خواهد گذاشت و از این رو آنها به شدت نسبتا به تحولات خاورمیانه و مخصوصا ایران حساس هستند.
متاسفانه باید گفت که به هیچ عنوان درست نیست که رژیم اسرائیل به عنوان رژیمی که به طور غیرقانونی به سلاحهای اتمی دست پیدا کرده بخواهد کشوری نظیر ایران را به دلیلی پیشرفتهای هستهای اش، به جنگ تهدید کند. اسرائیل قویا به قواعد حقوقی و حاکمیت قانون در عرصه بین المللی بی اعتنایی میکند و همین موضوع اساسا موقعیت آن را در عرصه جهانی تضعیف میکند.
اخیرا اسرائیل اقدام به عادی سازی روابط خود با برخی کشورهای ثروتمندِ عربی کرده است. کشورهایی که با ساختاری دموکراتیک اداره نمیشوند و نماینده واقعی ملتهای خود به معنای واقعی کلمه نیستند. شاید برخی رژیمهای عربی اسرائیل را به رسمیت بشناسند با این حال ملتها و افکار عمومیِ این دسته از کشورها، یکچنین موضعی ندارند. بدون تردید اگر جنگی پیش آید، اغلب ملتهای جهانِ عرب به احتمال فراوان از دولتهای خود حمایت نخواهند کرد و در برابر اسرائیل خواهند ایستاد. نباید فراموش کردن که احساسات ضداسرائیلی در منطقه، حقیقتا در حال افزایش هستند و این کاملا به ضرر اسرائیل است.
جدای از این ها، چین و روسیه نیز همکاریهای راهبردی با ایران دارند و اجازه نخواهد داد که آمریکا و اسرائیل هر آنچه میخواهند در مواجهه با ایران انجام دهند. نباید فراموش کرد که احیای موقعیت بین المللی روسیه و خیزش جهانی چین، نوعی وزنه ایجاد تعادل و موازنه در برابر آمریکا است. آمریکا دیگر یک ابرقدرتِ منحصر به فرد در جهانی تک قطبی نیست. آمریکا باید بار دیگر و به دقت نسبت به تبعاتِ مخرب مداخله و حضور خود در هرگونه تنش و جنگ میان ایران و اسرائیل، دست به بررسی و ارزیابی بزند».
برچسب ها :خاورمیانه،اسرائیل
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰